Son Dakika Spor

FB - CSK Moskova (Alex'in Muhteşem Golü)

Fener Avrupa'da Yeni Bir Dev !!!

Maraton Haber

Süper Lig

Futbol 2. Lig A Grubu

Futbol (Ligler, Fikstürler, Puan, İddaa)

At Yarışı Sonuçları (Altılı)

Avrupa Lig Puan Durumu

8 Eylül 2008 Pazartesi

Futbolun Tarihi

Günümüzde büyük kitlelerin ilgi odağı olan futbol oyununun, ilk olarak nerede ve hangi tarihte oynandığı kesin olarak bilinmemektedir. Zamanımıza kadar uzanan bazı tarihi buluntulardan çıkarılan sonuçlara göre, futbolun geçmişi M.Ö. 3000 yıllarına kadar dayanır. Asya'da Türklerin yaşadığı Orta Asya, Çin, Japonya, İtalya, Fransa ve İngiltere değişik kaynaklara göre futbolun ilk oynandığı bölgelerdir.
Amerika Kıtası ve Futbol
Amerika kıtasına futbol, Meksika yoluyla gelmiştir. İspanyollar ve İtalyanlar modern şekliyle futbolu Güney Amerika'ya götürenlerin kendileri olduğunu iddia etseler de ayak topunun izleri Amerika'da yaşamış Aztekler, Mayalar, İnkalar gibi çok eski uygarlıklara dayanmaktadır.
Avrupa Kıtasında İlk Futbol
Avrupa'da ilk ayak topu oyunu M.Ö. 100. yıllarda eski Yunan şehir devletlerinden Sparta'da "Episkyres" adı altında oynanmıştır. Dünyanın çeşitli yerlerinde sömürgeci bir imparatorluk kurmuş olan İngilizler, gittikleri yerlerde oynanan çeşitli futbol oyunlarını benimseyerek 12. yy'dan itibaren İngiltere'de futbol oynamaya başlamışlardır.

Hiç yorum yok: