Son Dakika Spor

FB - CSK Moskova (Alex'in Muhteşem Golü)

Fener Avrupa'da Yeni Bir Dev !!!

Maraton Haber

Süper Lig

Futbol 2. Lig A Grubu

Futbol (Ligler, Fikstürler, Puan, İddaa)

At Yarışı Sonuçları (Altılı)

Avrupa Lig Puan Durumu

8 Eylül 2008 Pazartesi

İlk Futbol Federasyonu

İlk futbol federasyonu; modern futbolun doğum tarihi 26 Ekim 1863 olarak kabul edilmektedir. Bu tarihte onbir kulüp yöneticisi, Londra'da Great Queen Street'de Lincoln'un hanındaki Free Maso'nun meyhanesinde toplanmışlar ve futbol dünyasının ilk futbol federasyonu olan İngiltere Futbol Federasyonu'nu kurmuşlardır. İlk milli futbol federasyonunun kurulmasıyla futbol belirli kurallara bağlanmıştır.
İngiltereden sonra bütün dünyada futbolun gelişmesini sağlayan önemli olay 1879'dan sonra başladı. Futbol kulüplerinin yöneticileri, takımlarında daha iyi oyuncular oynatabilmek için yabancı çevrelerden iş vererek, iyi futbolcular alma yoluna gittiler. Böylece Glasgow'dan Darwen şehrine futbol oynamak için getirilen İskoçya'lı futbolcular dünyadaki ilk profesyonel futbolcular oldular.
Oyun Kurallarının Düzenlenmesi
Oyun kurallarını düzenlemek, uygulatmak, denetlemek yetkilerini elinde bulunduran "İnternational Board" İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda tarafından 1882 yılında kurulmuştur. Bu kuruluş 1886 yılından sonra ulusal federasyonlarda en yetkili kurum olarak kabul edilmiştir. Daha sonra 1905 yılında FIFA'ya katılan bu kuruma, FIFA'ya üye diğer üyelerden seçilen 4 temsilci daha katılmıştır. Bu kurum toplam 8 üye ülke temsilcisi ve 20 kişilik bir kurul tarafından yönetilir.
1954 yılında kurulan UEFA'nın düzenlediği Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1956 yılında, Avrupa Kupa Galipleri Kupası ise 1963 yılında oynanmaya başlamıştır. FIFA 1991-1992 futbol sezonunda oyunu hızlandırmak ve çok gol atılmasını sağlamak amacıyla oyun kurallarını ciddi şekilde değiştirmiştir. UEFA 1996 yılından başlayarak yabancı transferini serbest bırakmıştır.

Hiç yorum yok: